4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
kostka margaryny- 250g
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
aromat śmietankowy
Jajka dobrze ubić z cukrem,nadal ubijając dodać wymieszane dwa rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę i kilka kropli aromatu śmietankowego. 3/4 masy wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy keksowej o wymiarach 11/35. Dno formy można wyłożyć papierem do pieczenia, to na pewno uchroni przed zbytnim przypieczeniem spodu ciasta. Do pozostałej części ciasta dosypać kakao i dokładnie wymieszać, wylać na jasne ciasto przez środek po całości. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni od 50 do 60 min
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz